divendres, 15 de desembre del 2017

EXPOSICIÓ A LA NAU

EXPOSICIÓ A LA NAU: 'ESCOLES I MESTRES: DOS SEGLES D'HISTÒRIA I MEMÒRIA A VALÈNCIA'

El passat dia 5 de desembre vam visitar una exposició a la NAU sobre la història de les escoles a València.

QUÈ ÉS LA NAU? UN POQUET D'HISTÒRIA... 

L'edifici de La Nau és la seu de la Universitat de València des de la seua fundació a la fi del segle XV.
El Consell general de la ciutat va acordar en 1498 l'agrupació de tots els estudis superiors de la ciutat en un Estudi General i va impulsar elevar-los a rang universitari. Va adquirir per a això una sèrie de cases i solars que s'alçaven als voltants del carrer de La Nau i va encarregar a Pere Compte la seua remodelació.

En 1499 els Jurats o representants de la ciutat van redactar els primers estatuts de la nova institució, que va obrir les portes a 1500. La butlla papal (Alexandre VI) i el privilegi reial (Ferran II el Catòlic) que donaven rang d'universitat als estudis van arribar a 1501 i 1502.

El creixement i expansió de la Universitat de València a partir dels anys 60 als campus de Blasco Ibáñez (estudis de ciències de la salut i humanitats), campus dels Tarongers (estudis de ciències socials i economia) i el campus de Burjassot-Paterna (estudis de ciències bàsiques i tècniques) va reduir les funcions acadèmiques de la Nau, que s'ha convertit en el referent de l'activitat cultural i institucional de la Universitat de València.

En l'actualitat, La Nau, a més de constituir la seu institucional del Rectorat acull, com a Centre Cultural, recull una part important de les activitats culturals de la Universitat de València (exposicions, teatre i música) i és un espai de trobada i debat (conferències i congressos). La Nau és també la seu de la Biblioteca Històrica i acull les dependències de diversos serveis universitaris, entre ells els vinculats a l'àrea de cultura i patrimoni.


QUINA EXPOSICIÓ VAM VORE? DE QUÈ VA TRACTAR?

Doncs, a l'exposició 'ESCOLES I MESTRES: DOS SEGLES D'HISTÒRIA I MEMÒRIA A VALÈNCIA', vam poder observar i ser conscients del desenvolupament històric de l'escola primària a València des de 1840.

Més en concret, va tractar d'una reconstrucció social de més de dos-cents anys: problemes, missèries, èxits, fracassos... En aquesta exposició vam trobar tot tipus de material escolar antic: llibres, llibretes, pupitres, propostes didàctictiques...

Us deixe informació sobre aquesta per si algú està interessat en visitar-la:

Lloc: 

Centre Cultural La Nau, Sala Acadèmia
Data:

De 28 de novembre de 2017 a 18 de març de 2018.

Horari:

De dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 hores.
Diumenge i festius, de 10:00 a 14:00 hores.

Dilluns tancat.


             Entrada lliure

Va ser una activitat prou interessant i, per fi, vam eixir de la rutina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENTRADA DESTACADA DE LA SETMANA

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

LES NOSTRES ENTRADES