dilluns, 18 de desembre del 2017

TOTS SOM IGUAL!

MASCLISME ALS CATÀLEGS DE JOGUETS?


Fa temps vam parlar a l'aula sobre el masclisme als llibres de text. Aleshores, m'ha semblat interessant parlar sobre el masclisme als catàlegs de joguets de Nadal.

Arriba el Nadal i amb ell la il·lusió dels xiquets més menuts de la llar. Com és tradició, els nens comencen a 'portar-se bé' per a rebre molts regals del Pare Noel i els Reis Mags.
Al mateix temps, les botigues de joguets comencen a treure els catàlegs per a facilitzar la feina dels pares...

Lamentablement el debat sobre joguets per a xiquets i joguets per a xiquetes continua existint. 
Un bon exemple són aquests catàlegs: 'Elles juguen a les nines i ells al baló. El color rosa és de xica i el blau de xics.' Els grans magatzems tenen la 


DIFERENCIACIÓ DE COLORS: ROSA I BLAU.


Des del moment de l'embaràs, ja es comencen a preparar coses blaves o roses depenent si és un xiquet o una xiqueta. I com no pot ser d'una altra manera, es plasmen els colors 'de xics' i 'de xiques' en els catàlegs; no solament en la decoració de la pàgina, sinó que fins i tot, les joguets són d'un color o d'un altre segons el sexe. 
Per qué una xiqueta no por utilitzar joguets blaus?

DIFERENCIACIÓ ENTRE SUPERHEROIS Y PRINCESES.


En les revistes nadalenques sempre podem trobar disfresses. En aquests casos també apareixen greus situacions sexistes que continuen deixant la dona en el pitjor lloc. Quan busquem disfresses per a xics podem vore una gran quantitat de tipus de superherois, però si volem disfressar a una xiqueta solament podem trobar disfresses de princesetes, fades...
Aquest cas és molt masclista. Quin problema hi ha? Les xiquetes no poden ser valentes i fortes com els superherois?
MASCLISME EN LES FEINES DE LA LLAR.

Un dels joguets típics que se sol regalar en aquestes dates són les cuines o elements de la llar. Però resulta molt curiós, cóm, quasi sempre, en els catàlegs apareixen les piquetes treballant, mentre que els xics no apareixen per aquesta secció. 
De nou ens trobem amb un cas de masclisme.

TOT AÇÒ ÉS NORMAL EN L'ACTUALITAT?

Crec que haurien de canviar totes les revistes de joguets per a que no hi haguera cap diferenciació entre les joguets de nens i nenes.
Tots tenen dret a utilitzar qualsevol tipus de joc sense que li diguin 'marimacho' o 'mariquita', com sol passar.
És l'hora de actualizar-nos i mirar més enllà.
I, per supost, com en quasi tot, els docents o futurs docents tenim un important paper: hem d'intentar educar els xiquets i xiquetes sense diferenciacions entre ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENTRADA DESTACADA DE LA SETMANA

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

LES NOSTRES ENTRADES