dijous, 21 de desembre del 2017

LA HISTÒRIA DE LA VIDA D'IVÁN

IVÁN, EL XIC QUE VA PERDRE LA VIDA PER CULPA DELS SEUS PARES I QUE VA DEIXAR UNA EMOTIVA CARTA AL MORIR



L'altre dia, buscant unes coses en internet vaig trobar, per sorpresa, una història que pel seu títol em va cridar l'atenció i vaig decidir llegir-la. M'agradaria recalcar que no se sap si és una història real, però estic segura de que molts xiquets viuen o han viscut situacions molt paregudes a la d'aquest xic i per això, és molt important que mai la oblideu.

Iván era un xiquet de 7 anys que patia bullying en el col·legi. A pesar d'això, tots els dies s'alçava per a anar, ja que era bon estudiant i li agradava molt el seu professor. Però com ja he dit abans, patia bullying; no tenia amics i durant tots els patis es quedava en l'aula, també es reien d'ell perquè era ' repugnant ' i per portar els mateixos vaquers desgastats, la mateixa camiseta i les mateixes sabates trencades tots els dies.

Un dia, al finalitzar les classes, va decidir robar una samarreta pensant que no tenia amo però, per desgràcia, quan tornava a sa casa altres xiquets li van agafar per sorpresa, donant-se així un cas de violència. Un motiu més pel qual Ivan es podia sentir molt pitjor. A l'arribar a casa, sa mare també li va renyir i, pitjor encara, li va pegar. Ací observem que aquest xiquet patia tant en el col·legi com a casa i no tenia el suport de ningú. 

Una vesprada, en el col·legi, els van manar que dibuixaren quin era el seu millor son. I sabeu quin va ser el seu dibuix? Una família jugant feliç, eixe era el seu son. 


Ací arriba la part més trist de la historia. Va arribar el dia en el que Iván, a causa d'unes ferides causades pels seus pares, va morir. Els metges, van trovar en la seua mà una carta que deia:

'Estimats papà i mamà, estic aterrit perquè sóc lleig, desagradable i estúpid. Ho assente, se que no podeu voler-me. Mai vaig voler molestar-vos. Tot el que volia era aconseguir un abraç de mamà i sentir les paraules et vull, o jugar amb papà. Se que sóc una vergonya per a vosaltres. Mai seré com voleu.'

Tots els xiquets tenen dret a ser volguts. L'abús infantil és una cosa que ocorre cada segon, cada minut, cada hora, cada dia, en tots els països, en totes les ciutats i en tots els col·legis.
Els xiquets es mereixen una llar segura, sense violència.

EL VALOR D'UN ABRAÇ ÉS INCALCULABLE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENTRADA DESTACADA DE LA SETMANA

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

LES NOSTRES ENTRADES