dissabte, 25 de novembre del 2017

DÍA MUNDIAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

25 DE NOVEMBRE, DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.



Em pareix interessant tractar aquest tema al blog ja que l'hem parlat varies vegades a l'aula. Per això, vull fer una reflexió:

Hui, 25 de novembre, més de mig centenar de ciutats de tota Espanya acullen aquest cap de setmana manifestacions per rebutjar la violència masclista amb motiu de la commemoració, a tot el món, del Dia Internacional contra la Violència de gènere.

Què pena, què pena que existixca encara la violència contra les dones. Què pena que hagi d'existir un dia com aquest.
Totes les xarxes socials s'han bolcat aquest dia tan especial i trist. Hui s'enrecorda a les víctimes i es rebutja la futura violència contra qualsevol dona. Perquè per desgràcia, va continuar existint.  

Ací us deixe uns 'tweets' que m'han impactat:


'Á(R)MATE MUJER. ANTE LA DUDA, TU DECISIÓN. ANTE LA DUDA, TUS GANAS. ANTE LA DUDA, TU VIDA. ANTE LA DUDA, TÚ PRIMERO'

'NO ES NO. Y SI NO DICES QUE SÍ, TAMBIÉN ES NO. Y SI LLEVABAS FALDA E IBAS ARREGLADA, TAMBIÉN ES NO. Y SI INTENTAS SEGUIR CON TU VIDA PESE AL MIEDO, TAMBIÉN ES NO. Y SI ALGUIEN INTENTA HACERTE A TI CULPABLE LA RESPUESTA ES NO'

'EN LA CALLE QUEREMOS SENTIRNOS SEGURAS, NO VALIENTES'




Es necessita al món més AMOR i menys ODI. Més PAU i menys VIOLÈNCIA. Més AFECTE y menys REBUIG.

I s'ha de tindre un aspecte molt clar: 


LA VIOLÈNCIA NO ÉS AMOR

NO ÉS AMOR SI CONTROLA
NO ÉS AMOR SI ET FA SENTIR POR
NO ÉS AMOR SI ET FA PLORAR
NO ÉS AMOR SI ET MENYSPREA

Aquest video que he trobat ens invita a pensar sobre la violència de gènere. Us convido a veure-lo i escoltar-lo detingudament:


Sent vergonya per aquesta societat masclista que pensa que les dones som inferiors, que pensa que a les dones no ens pot agradar el fútbol, les motos o les cotxes. Que pensa que les dones solament ens hem de dedicar a netejar i a cuidar dels fills. Que pensa que som dèbils. Ja està bé de pensar aquestes tonteries.... MÉS IGUALTAT.

NO, NO SOM INFERIORS
NO, NO SOM DÈBILS
NO, NO SOM LES VOSTRES TITELLES
NO, NO SOM LES VOSTRES MINYONES


Dit això, espere que, en els pròxims anys, els homes tomen conciència i aquesta violència desaparega finalment, encara que és quasi imposible. 

'No volem un sistema que ensenye a ser valent , sinò un que eduque per a que no salga ser-ho'. Nosaltres, els futurs docents, hem d'intentar aconseguir açò, educar els xiquets en igualtat de condicions per a que en un futur no passen totes aquestes barbaritats.



PER UN MÒN SENSE VIOLÈNCIA DE GÈNERE. ¡VIU I DEIXA VIURE!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENTRADA DESTACADA DE LA SETMANA

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

LES NOSTRES ENTRADES