dimecres, 6 de desembre del 2017

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

'LA DISCAPACITAT ÉS LA CAPACITAT DE SER EXTRAORDINÀRIAMENT CAPAÇ'

El passat diumenge 3 de desembre va ser el dia internacional de les persones amb discapacitat.  

El terme discapacitat significa una deficiència mental amb unes condicions que afecten el nivell de vida de l'individu.
Els discapacitats són la minoria més àmplia del món i, per desgracia, solen tenir menys oportunitats econòmiques, un pitjor accés a l'educació i unes tases de pobresmés altes. A més, són víctimes de la violència. 
Resultado de imagen de discapacidad


La ignorància és la gran responsable de tot aixó, perquè una persona amb discapacitat és mes que la seua discapacitat.

Al voltant d'un 15% de la població mundial, viuen amb algun tipus de discapacitat, per aquest motiu, avui i sempre, donem suport a les persones discapacitades i treballem conjuntamet per afavorir i el seu benestar. Així els podrem donar la qualitat de vida que mereixen.



L'EDUCACIÓ INCLUSIVA PER A NENS AMB DISCAPACITAT

En la majoria de països amb ingressos baixos i mitjans, els nens amb discapacitats tenen més probabilitats de no escolaritzar-se que qualsevol altre grup de nens. Les taxes de primera inscripció escolar de nens amb discapacitats són molt baixes.


Fins i tot, quan van a l'escola, els nens que pateixen discapacitats són més susceptibles d'abandonar i finalitzar la seva escolarització prematurament.

En alguns països, tenir una discapacitat pot reduir en més del doble les opcions d'escolarització d'un nen, si es compara amb els que no la tenen.

Resoldre aquesta greu discriminació és un assumpte urgent i per diverses raons.
En primer lloc, negar el dret a l'educació és furtar als nens els futurs beneficis que comporta l'educació i l'oportunitat d'accedir a altres drets com, per exemple, limitant les oportunitats laborals o la participació cívica activa durant el transcurs de l'existència. 
Restringeix la plena participació social i exacerba l'exclusió.


A sovint, l'exclusió de la classe assenyala el principi d'una vida d'exclusió en tots els àmbits socials. Aquesta i altres barreres que troben les persones discapacitades identifiquen els que normalment estan entre els més pobres dels pobres.

A més, la creació de sistemes d'educació inclusiva és fonamental per aconseguir una millor qualitat educativa i realitzar els drets humans de tots els nens, L'educació inclusiva posarà més alt el llistó de la qualitat dels sistemes educatius.

Els obstacles que afronten a dia d'avui els nens amb discapacitats per fer realitat el seu dret a l'educació segueixen sent considerables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENTRADA DESTACADA DE LA SETMANA

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

LES NOSTRES ENTRADES